Pedicure Marga


Na vele jaren administratief werk te hebben gedaan, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Samen met mijn man heb ik me georiŽnteerd op andere beroepen die voor mij geschikt konden zijn. Al brainstormend kwamen we uit op het vak pedicure. Mensen helpen, eigen baas zijn en vanuit eigen huis werken, waren aspecten die mij hierin erg aanspraken.

Eind 2007 heb ik na een 2 jarige avondopleiding bij Thomas in Den Bosch, mijn basisdiploma pedicure behaald en kon ik me registreren bij Provoet, de landelijke organisatie voor pedicures.
Inmiddels heb ik enkele jaren ervaring. Het werk heb ik gecombineerd met het volgen van aanvullende opleidingen. Daardoor heb ik certificaten verkregen voor de diabetische voet, de reumatische voet, schimmelnagels, ingegroeide nagels, likdoorns en (onder)been harsen.

Per 2009 is het KRP (KwaliteitsRegister voor Pedicures) in het leven geroepen en uiteraard sta ik daar ook geregistreerd.
In mijn praktijk werk ik volgens de zogenaamde HAM-code wat staat voor richtlijnen met betrekking tot hygiŽne, arbo en milieu. Dit houdt onder meer in dat ik uitsluitend met gesteriliseerde apparatuur en hulpmiddelen werk.

Het leuke van het werken als pedicure is, dat je nooit raakt uitgeleerd. Er zijn altijd wel nieuwe cursussen, workshops, lezingen en congressen te volgen. Door ieder jaar weer aan enkele hiervan deel te nemen, blijf ik van de nieuwste technieken op de hoogte.